ŽNK "Opća Opasnost" Hercegovac PDF Ispis E-mail

Ženski nogometni klub ''OPĆA OPASNOST'' nastao je u ljeto 2009. godine na inicijativu Marjane Javurek koja je kao pravi entuzijast okupila žene različite dobi s područja općine Hercegovac kako bi odigrale utakmicu protiv vijećnika naše Općine, čiji je prihod prikupljen s te utakmice išao za kupnju igračaka dječjem vrtiću u Hercegovcu. Ta je utakmica odigrana u ranu jesen 2009. godine i bio je pravi nogometni spektakl za sve gledatelje kojih je tog dana na stadionu NK ''Hajduk'' bilo zaista mnogo. Te iste godine, ali u listopadu, odigrale su prijateljsku utakmicu protiv Udruge navijača „Grobljani“. Sljedeće se godine nisu okupljale, ali interes za ženskim nogometom opet je zavladao u kasno proljeće 2011. godine. Tako su se žene i djevojke, ponovno na inicijativu gospođe Javurek, okupile u lipnju te vrijedno počele trenirati na nogometnom stadionu NK ''Hajduk'', a pod trenerskom palicom mladog i perspektivnog nogometaša istoimenog kluba Denisa Kudlača. Treninge su održavale 3 puta tjedno te ustrajale u radu i usavršavanju nogometnih vještina. To isto ljeto ŽNK ''OPĆA OPASNOST'' oko sebe je okupljao 20 mladih i onih malo starijih žena iz svih dijelova naše Općine, ali i dvije djevojke koje žive izvan Općine Hercegovac.
Prva u nizu odigranih utakmica bila je ponovno protiv vijećnika Općine, na čelu s načelnikom Borom Bašljanom, ali ovoga puta u Palešniku, a sav prihod išao je u humanitarne svrhe kao pomoć već spomenutom vrtiću. Nakon toga odigrale su utakmicu na domaćem terenu s novoosnovanim ženskim nogometnim klubom ''Kokice'' iz Hrastovca, a poslije toga uslijedio je niz utakmica što na domaćem terenu, a što u gostima. Tako su uzvratile ''Kokicama'' u Hrastovcu, igrale protiv muškog dijela zaposlenika hercegovčanskog Francka, ugostile novonastali garešnički ŽNK ''Gary Girls'', gostovale u Garešničkom Brestovcu kod ŽNK  'Tsunami'', ponovno zaigrale protiv hercegovčanske Udruge navijača „Grobljani“. Ono što je svakako hvalevrijedno jest da je ŽNK ''Opća Opasnost''  29.10.2011. u Hercegovcu ugostio ŽNK ''DINAMO MAKSIMIR'' iz Zagreba, člana 1. HNL za žene i svojim sugrađanima priredio izniman spektakl koji se rijetko može vidjeti na ovim prostorima. Rezultat je bio vrlo visok u korist gostiju, ali toga je dana rezultat bio manje bitan. Uzvrat na maksimirskom stadionu najavljen je za proljeće 2012. godine.
Oko božićnih i novogodišnjih praznika ''OPĆA OPASNOST'' je sudjelovala na dva dvoranska malonogometna turnira, od toga na jednom u Lipiku gdje je osvojila drugo mjesto, a na drugom u Garešnici gdje su završile kao trećeplasirane.
Za kraj, jedna zanimljiva informacija o nastanku imena ''OPĆA OPASNOST''. Nakon prvog okupljanja 2009. godine i nakon dogovorene utakmice protiv vijećnika naše Općine, uslijedio je dogovor o nazivlju kluba. Djevojke su se u šali dogovorile kako bi prikladno bilo neko ime koje će zastrašiti protivnike pa je tako izbor pao na pojam ''opća opasnost'', dok su se tadašnji protivnici zaista uplašili i nazvali ''Bezopasni''. Od tada ženski nogometni klub nije mijenjao ime te ga ponosno nosi.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
 

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld