Među najstarija društva (udruge) u Hercegovcu ubraja se i Nogometni klub “Hajduk” koji je osnovan 1923. g. i koji od svojeg utemeljenja uz manje prekide tijekom Drugog svjetskog rata radi do danas i njegova aktivnost je izuzetno bogata, jer okuplja sedam selekcija nogometaša od najmlađih do veterana.

U okviru NK “Hajduk” su selekcije početnika (U-8) i limača (U-10) koje vodi Josip Arefijev, mlađih pionira (U-12) i starijih pionira (U-14), te juniori i seniori čiji je trener Tihomir Pokopac. Sve nabrojene sekcije natječu se u prvoj ligi Bjelovarsko-bilogorske županije. Nogometnu ekipu veterana vodi Josip Lučan i njihova djelatnost je rekreativnog karaktera, a njihove utakmice su prijateljskog značaja.

Neki od najvećih klupskih uspjeha su:

  • godine finalist Županijskog kupa, te je ostvario plasman u završnicu Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 1999./2000. i tako ušao među 48 najboljih momčadi u Hrvatskoj. U pretkolu toga natjecanja Hajduk je poražen od BSK Bazinatoursa iz Buka.
  • U sezoni 2004/05. po drugi puta postaje finalist Županijskog nogometnog kupa, te tako još jednom ostvaruje plasman u završnicu Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2005./2006. U pretkolu ovog natjecanja Hajduk gubi u Hercegovcu protiv ZET-a iz Zagreba.
  • Limači su bili prvaci 2001., 2004. i 2008., kada im se pridružuju i seniori. Seniorska momčad se u sezoni 2008./2009. natjecala 4. HNL, a danas u 1. ŽNL. Bjelovarsko-bilogorskoj.