Okosnicu industrije općine Hercegovac čini tvornica za preradu krumpira Intersnack Adria d.o.o. Hercegovac. Uz Intersnack Adria d.o.o. u Hercegovcu posluju i svoje tvornice imaju “ZM-Metal” d.o.o. i HEBA d.o.o. – Pilana Hercegovac.

Intersnack Adria d.o.o. sa sjedištem u Hercegovcu, Pepe Bukača 11, nudi najbolje iz bogatog i raznolikog svijeta grickalica vrhunske kvalitete te surađuje s domaćim uzgajivačima krumpira.

“ZM-Metal” d.o.o. još je jedna od tvrtki s područja naše općine koja ima dugačku tradiciju. Tvrtka se još od 1923. godine bavi obradom i proizvodnjom metala i armatura. Nakon Drugog svjetskog rata dolazi do nacionalizacije, tako da je 17. svibnja 1949. g. osnovana Tvornica strojeva i ljevaonica “Metal” koja je bila smještena u središtu Hercegovca (nasuprot osnovne škole). Radionice koje je napravio Ivan Kulhavy još 1923. g. su dotrajale pa se 1970. g. prišlo izgradnji nove tvornice na novoj lokaciji u kojoj se počelo s proizvodnjom 1973. g. Od 1. siječnja 1976. g. “Metal” se udružuje s RO “Tomo Vinković” iz Bjelovara. Dotrajalost strojeva za proizvodnju i zastarjela tehnologija rada ne mogu zadovoljiti potrebe tržišta, tako da “Metal” od 1976. do 1978. g. posluje s gubitkom, no uspijeva se 30. lipnja 1979. g. udružiti s još jednim od OOUR-a Radne organizacije TPK Zagreb. Dopremljeni su novi strojevi, a osnovni proizvodni program je proizvodnja industrijske armature od sivog i čeličnog lijeva. “Metal” je tada zapošljavao oko 100 radnika i bilo je to “zlatno doba” metalske industrije u Hercegovcu u bivšoj Jugoslaviji. Od 1994. g. tvrtka je u sastavu Zagreb-Montaža Grupe. “ZM-Metal” posjeduje proizvodne hale na 2.200 m2 te skladišni prostor od 1.800 m2.

HEBA d.o.o. – Pilana Hercegovac – tvrtka čija je djelatnost  prerada trupaca, proizvodnja piljene građe i peleta.