Općina Hercegovac
KUHANO VINO I BOŽIĆNA ČESTITKA PDF Ispis E-mail
Petak, 23 Prosinac 2011 09:44

Savjet mladih i Općina Hercegovac pozivaju vas na kuhano vino ispred prostorija Općine na Badnjak prije i poslije polnoćke.

 

SRETAN BOŽIĆ I USPJEŠNU 2012. GODINU ŽELI VAM NAČELNIK I ZAPOSLENICI OPĆINE HERCEGOVAC!

 

 

 

 
POSLJEDNJE OVOGODIŠNJE OPĆINSKO VIJEĆE PDF Ispis E-mail
Petak, 23 Prosinac 2011 09:39

Jučer su posljednji put ove godine zasjedali vjećnici Općine Hercegovac. Prve teme odnosile su se na proračun, rebalans ovogodišnjeg i odluku o onom za iduću godinu. Razmotreni su i programi obuhvaćeni tim financijskim dijelom, planovi, te donesena odluka o raspoređivanju sredstava za rad političkim strankama zastupljenim u Općinskom Vijeću Općine Hercegovac, za ovu i iduću godinu. Nakon sjednice održan je tradicionalan božićni domjenak.

Izvor: garesnica.net

 
HRVATSKI VITEZOVI PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21 Prosinac 2011 12:10

Garešnički branitelji jučer su se prisjetili trojice suboraca. To su Branko Biroš, Zlatko Grbavac i Željko Crnković, koji su poginuli u akciji oslobađanja Zapadne Slavonije, na jučerašnji dan prije dvadeset godina. Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca odana im je počast kod spomenika hrvatskih branitelja u Garešnici. Poginulih vitezova, svih, prijatelji se često sjete. Osim kod spomenika, obilaze i mjesta njihove pogibije, u ovom slučaju, dio njih nakon polaganja otišao je u Novu Subocku, gdje teren nije baš pristupačan, a dijelom i zbog snijega, tamo se otišlo tek s dva vozila. Uz predstavnike braniteljskih udruga, članove obitelji, bila su nazočna izaslanstva Grada Garešnice, Općine Hercegovac i Bjelovarsko- bilogorske županije.

Izvor: garesnica.net

 
ODRŽAN ZLATNI SLAVUJ PDF Ispis E-mail
Utorak, 20 Prosinac 2011 09:51

Više od dvadeset godina duga je tradicija Zlatnog slavuja u Hercegovcu. To je festival dječje pjesme, na kojem nastupaju djeca osnovnoškolskog uzrasta. Ovog je vikenda održan 21. put, s 19 malih i mladih izvođača s područja Hercegovca, Grubišnog Polja i Garešnice, uz pratnju žive glazbe. Zlatni slavuj Hercegovca i ove je godine mladi Filip Martinić iz Garešnice. Izveo je pjesmu "Jesen u meni", a osim povjerenstva, najboljim ga je proglasila i publika, jednim glasom više od drugoplasiranog dueta. Pjevao je u kategoriji starijeg uzrasta, gdje je druga bila Antonela Bosilj, dok su treće mjesto podijelila dva pjevača, s istim brojem bodova. To su grubišnopoljac Leon Ružička, i Antonio Bubulj, koji se inače bavi glazbom, svira trubu i već je nastupao na Zlatnom slavuju. Ipak, ovaj put se repertoar malo razlikovao. Većina sudionika prije izlaska pred publiku, kažu, osjete tremu, iako to uglavnom nije prvi nastup na ovom festivalu dječje pjesme. Posebnu nagradu organizatora, hercegovčanske Hrvatske čitaonice, dobio je petogodišnji Luka Vuković iz Velike Trnave, kao najmlađi sudionik festivala. U mlađem uzrastu, polaznika nižih razreda osnovne škole, pobijedila je skladba "Ja sam vlak" u izvedbi Karle Vlahović i Petre Horak. Trećeplasirana je Lukrecija Bačak, dok je drugo mjesto zauzela Anita Jurčić s Brad Pittom.

Izvor: garesnica.net

 
ZLATNI SLAVUJ HERCEGOVCA 2012. PDF Ispis E-mail
Utorak, 13 Prosinac 2011 11:42

Hrvatska čitaonica Hercegovac ove subote (17.12.2011.) organizira 21. ZLATNI SLAVUJ HERCEGOVCA. Festival počinje u 20 sati, a održat će se kao i svake godine u Hrvatskom seljačkom domu u Hercegovcu. Nastupit će 20-ak pjevačica i pjevača uz pratnju grupe "Rubico". Ulaz je 10 kn za odrasle i 5 kn za djecu.

 
Djed Božićnjak i doček Nove Godine PDF Ispis E-mail
Utorak, 13 Prosinac 2011 11:21

Češka beseda Hercegovac dana 26.12.2011. organizira dolazak Djeda Božićnjaka u naše selo. Razveselite i vi vaše dijete. Cijena poklona je 50 kn, a uplate se primaju do 20.12.2011. Detaljne informacije saznajte na broj mobitela 099/564-1433 - Dejan Zarić.

Osim toga, beseda organizira i doček Nove Godine 2012. uz grupu "Zenit" u Češkom domu Hercegovac. Cijena dočeka je 150 kn, a uplate se primaju do 26.12.2011. Informacije na broj 099/409-2943 - Zoran Kralj.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld