Cijela jedna godina projekta „Zaželi – Žene za zajednicu” Općine Hercegovac i Općine Velika Trnovitica je pri kraju. Naših 10 zaposlenih žena brinulo je o 40 krajnjih korisnika na području naše i susjedne općine. Pospremale su, kuhale, donosile potrebite namirnice iz trgovina i ljekarna i što je najvažnije, mnogim starim korisnicima koji žive sami, svakodnevno im u dom donosile uz pomoć u kućanskim poslovima i veselje, društvo i toplu riječ koju danas svi tako trebamo.

 

Naročito su pazile kako ne bi svojim dolaskom ugrozile zdravlje naših korisnika te su svakodnevno na poslu nosile masku, rukavice te dezinficirale ruke i držale se propisane distance od najmanje dva metra. Onima krhkijeg zdravlja iz predostrožnosti uz prethodan telefonski dogovor, donosile su namirnice ili drva za ogrjev samo do ulaznih vrata neko vrijeme.

Svakog mjeseca, kroz cijelu godinu, svaki naš korisnik je dobio paket higijensko-kućanskih potrepština koji sadrži 19 proizvoda za čišćenje i higijenu. Kroz cijelu godinu podijeljeno je 480 paketa.

Povratne informacije s terena govore kako je ovaj projekt pun pogodak za naše starije sugrađane kojima je zbog bolesti, samoće ili nemogućnosti da sami brinu o svom domu i sebi, takva pomoć i više nego dobrodošla. Bilježimo sve veću zainteresiranost i želju novih korisnika o ulasku u naš projekt tako da su mnogi sumještani zbog limitiranosti korisnika po zaposlenici „na čekanju”.

 

Nadamo se da će nakon isteka ovog projekta iduće godine, ulaskom u sljedeći takav novi, povećati se broj zainteresiranih krajnjih korisnika po zaposlenici projekta i zaposliti više žena koje bi brinule o njima.

Svim našim korisnicima projekta zahvaljujemo na povjerenju jer su time omogućili i da naše zaposlenice projekta koje su prije ulaska u projekt bile teško zapošljive na tržištu rada u ovom poslu dobile priliku zaraditi svoju plaću i time financijski bile zbrinute. Kroz godinu isplaćeno je 120 plaća osigurane sredstvima iz projekta uz plaće koordinatorice i voditeljice te troškovi prijevoza zaposlenica koje koriste osobno vozilo do krajnjeg korisnika .

 Svim sudionicima projekta i svim našim mještanima želimo sretne i blagoslovljene blagdane da ih provedu u zdravlju i sa svojim najmilijima te da u 2021.g. živimo bez straha od korone i vratimo se na staro normalno!