Obavještavaju se stanovnici Općine Hercegovac koji imaju štete od suše na poljoprivrednim usjevima, povrtnim kulturama i voćnjacima da sukladno Odluci Župana Bjelovarsko – bilogorske županije od 6. listopada 2015. godine o proglašenju elementarne nepogode od suše na području Općine Hercegovac koja je zahvatila dio Bjelovarsko-bilogorske županije tijekom srpnja i kolovoza 2015. godine prijave štetu Općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, radnim danom zaključno do četvrtka (15. listopad).

Prijave se zaprimaju u Općini Hercegovac, Moslavačka 147, Hercegovac, od 08:00 do 14:00 i to danima:

13. listopad (utorak) – naselje Hercegovac

14. listopad (srijeda) – naselja Palešnik i Ilovski Klokočevac

15. listopad (četvrtak) – naselja Ladislav i Velika Trnava

Prijavitelj je dužan uz popunjeni obrazac prijave koji će dobiti od djelatnika Općine Hercegovac upisati katastarsku općinu, kulturu sa pojedinačnim površinama (obavezno u ha), a za dugogodišnje nasade broj stabala i trsova, kao i procijenjeni postotak štete te priložiti presliku osobne iskaznice, OIB i presliku žiro-računa.

Osim vlasnika ili korisnika imovine, štetu može prijaviti i član obiteljskog domaćinstva.

Za sve dodatne informacije obratite se Općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Općine Hercegovac na broj telefona: 043/524-560 ili e-mail: opcina.hercegovac1@bj.t-com.hr.