Općina Hercegovac
16. Zelena noć Hajduka PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 08 Prosinac 2011 11:26

U subotu, 10.12.2011. godine u Hercegovcu se održava tradicionalna „Zelena noć Hajduka“. Sportsko-glazbena manifestacija koja traje neprekidno 16 godina. I svih tih godina dvorana Hrvatskog seljačkog doma u Hercegovcu bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta.

I za ovogodišnju „Zelenu noć Hajduka“ vlada iznimno zanimanje, slobodnih mjesta gotovo da i nema, i oni koji svoje mjesto još uvijek nisu rezervirali predlažemo da to učine odmah, jer je preostalo još svega 4 slobodna stola. „Rubico band“ pobrinut će se da zabavni ugođaj bude na visokom nivou. Više pročitajte ovdje.

Izvor: hajduk-hercegovac.hr

 
Održani parlamentarni izbori PDF Ispis E-mail
Utorak, 06 Prosinac 2011 09:46

izbori

Protekle nedjelje održani su parlamentalni izbori. Na području bivše općine Garešnica izlaz birača bio je oko 60 posto. Najveći broj glasova dobila je Kukuriku koalicija; od 32 posto u Velikoj Trnovitici, do 45 posto u Garešnici.

 

Prema podacima državnog izbornog povjerenstva, Kukuriku koalicija osvojila je 80 mandata plus jedan mandat manjina, Vladimira Bileka, dok je HDZ na 44 mandata plus 3 mandata dijaspore. Laburisti, kao i HDSSB-ovci imaju šest mandata. Nezavisna lista don Ivana Grubišića imat će dva zastupnika, a po jednog Hrvatska seljačka stranka i pravaši Ante Starčevića i čiste stranke prava. U drugoj izbornoj jedinici Kukuriku je dobio 42,6 posto glasova, HDZ 21,5, a prolaz su imali seljaci s nešto više od 6 posto i laburisti s 5,7 posto glasova birača. Na području bivše općine Garešnica izlaz birača bio je oko 60 posto. Najveći broj glasova dali su Kukuriku koaliciji; od 32 posto u Velikoj Trnovitici, do 45 posto u Garešnici, dok je HDZ dobio 25, odnosno 23 posto. U Hercegovcu je pobjednička koalicija dobila 40, a HDZ 16 posto, dok je u berečkoj općini razlika prilično mala; 35 za Kukuriku i 33 posto za HDZ. Zanimljivo je da na području Grada Garešnice niti jedna od 36 kandidiranih lista nije ostala bez glasova birača. Također, od 26 garešničkih biračkih mjesta, na jednom je veći broj glasova dobio HDZ, i to u Velikom Pašijanu, ukupno 53, dok je Kukuriku koalicija dobila 49.

 

izvori: garesnica.net, novilist.hr

 
110 godina DVD-a PDF Ispis E-mail
Utorak, 08 Lipanj 2010 12:52

dvdherc

Dobrovoljno vatrogasno društvo Hercegovac proslavilo je 110 godina postojanja i neprekidnog rada. Pokrovitelj svečanosti bio je ministar Damir Bajs, nagrađen zahvalnicom. Društvo se ove godine okitilo županijskim odličjem.

DVD Hercegovac jučer je obilježio 110 godina postojanja. Pokrovitelj je bio ministar turizma Damir Bajs, koji je prije nekoliko godina dobio i općinsko priznanje za razvoj i promidžbu općine, sada je pohvalio rad vatrogastva važnog u turističkoj sezoni, ali i za opstanak hrvatskog sela. Visoka godišnjica trebala je biti prošle godine, a odgođena je zbog radova na Vatrogasnom domu. Oni su vrijedni milijun kuna, a ovo društvo prvo je osnovano u mjestu, istaknuo je načelnik Boro Bašljan. Na ulogu dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj podsjetio je predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Đuro Petrić. Vatrogasci pomažu i spašavaju i nositelji su društvenog života, rekao je. Na pomoć županijske zajednice računaju u društvu, rekao je u ime 34 vatrogasca Hercegovca tajnik Veno Prohaska. Predsjednik Josip Jandera, uz pomoć uzvanika, podijelio je brojna vatrogasna priznanja i spomenice. U ime Vatrogasne zajednice grada Garešnice rođendan društvu čestitao je Tomislav Kunješić. Vatrogascima DVD-a Hercegovac, ali i Vatrogasne zajednice općine sada je najvažniji dovršetak Vatrogasnog doma, rekao je dopredsjednik društva i predsjednik zajednice Ivan Koren. Skup je započeo mimohodom od Vatrogasnog doma do središnjeg trga, gdje je održana svečanost, uz pratnju puhačkog orkestra Češke besede Hercegovac, a u Češkom domu je nastavljeno druženje.

Preuzeto sa www.garesnica.net

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld