ŠSK "Dinamo" Hercegovac PDF Ispis E-mail

Grb ŠSK Školski sportski klub "Dinamo" Hercegovac osnovano je 1961. godine na inicijativu učiteljice Matice Vide. Njezin rad nastavlja učitelj Milivoj Fičko (1963.-1973. god.). Od 1973. godine vodi ga učitelj Josip Arefijev. Klub se natječe na međuopćinskim, županijskim i državnim natjecanjima. Organizator je i brojnim domaćim natjecanjima, a posebno valja istaći organizaciju Državne poluzavršnice u nogometu za sjeverozapadnu Hrvatsku 1999. i 2000. godine, te Državne završnice u nogometu 2000. godine.vIako nema sportske dvorane, klub na natjecanjima postiže zapažene rezultate.

ŠSK "Dinamo" svojim je rezultatima dostojan promotor općine Hercegovac, te je dobitnik brojnih priznanja i plaketa za rad i postignute rezultate. Proglašavan je i sportskim kolektivom Općine Hercegovac u 1995., 1999., i 2003. godini. Godine 2006. šahovska ekipa učenica proglašena je najboljom mladom ekipom u Općini Hercegovac, a taj uspjeh ponovila je i 2007. godine. Iste godine najboljom sportašicom Općine proglašena je Katarina Delač, da bi tu laskavu titulu ponovila i 2008. godine. Sportskom nadom za 2007. godinu proglašen je Matej Leskovar, 2008. Luka Slivar, a Antonio Mihalić 2009. godine. Josip Arefijev, voditelj sekcija ŠSK dobitnik je mnogobrojnih priznanja, a posebnavplaketa mu je dodijeljena 2008. godine za 35 godina neprekidnog rada i vođenja ŠSD "Dinamo". Te je godine rukometna ekipa učenika škole proglašena za najbolju mladu ekipu. ŠSK "Dinamo" dobitnik je i županijskog priznanja za 40 godina djelovanja i rada. Svi ti rezultati postignuti su velikim zalaganjem učenika i voditelja, jer ne postoje dobri uvjeti rada bavljenja sportom. Uskoro će tijekom zime učenici imati optimalne uvjete, jer je u tijeku izgradnja školske sportske dvorane u Hercegovcu.

U školskoj godini 2010./2011. članovi su se natjecali u nogometu, rukometu za učenike i učenice, u stolnom tenisu za učenike i učenice, šahu za učenike i učenice, krosu za učenike i učenice, atletici za učenike, badmintonu za učenike i učenice, te odbojci za učenice. U kategoriji mlađih učenika natjecali su se u rukometu za učenike i nogometu. Natjecanja se provode prvo kao Međuopćinsko natjecanje gdje sudjeluje 8 ekipa, a najbolji odlaze na Županijsko natjecanje. Na MEĐUOPĆINSKOM NIVOU ostvareni su slijedeći rezultati:

 • nogomet 2. mjesto
 • rukomet učenici 3. mjesto, učenice 4. mjesto
 • stolni tenis učenici 1. mjesto, učenice 2. mjesto
 • odbojka 3. mjesto

Rezultati na Županijskim natjecanjima:

 • badminton učenice 2. mjesto, učenici 4. mjesto
 • šah učenici 2. mjesto
 • kros učenici 6. mjesto, učenice 8. mjesto
 • atletika 6. Mjesto

Školske godine 2011./2012. na dosad održanim natjecanjima ostvareni su sljedeći rezultati:

 • stolni tenis učenici 1. mjesto, učenice 2. mjesto - plasman na Županijsku završnicu
 • šah 3. mjesto na Županijskom natjecanju
 • turnir u Mađarskoj: učenici 1. mjesto u nogometu, učenice 1. mjesto u rukometu
 • slijede natjecanja u nogometu, rukometu i odbojci

ŠSK "Dinamo" je 2011. godine proslavio 50 godina rada i djelovanja, povodom čega će im na Danu Općine 2012. biti uručena ZLATNA PLAKETA. Kroz klub je tijekom 50 godina prošlo preko 3500 športaša koji su učili, natjecali se na Općinskim, Međuopćinskim, Županijskim, Poludržavnim i Državnim završnicama u školskom sportu.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld