Udruga umirovljenika PDF Ispis E-mail

Udruga umirovljenika Općine Hercegovac dobrovoljna je, socijalno humanitarna i nestranačka organizacija. Osnovana je 10. lipnja 2009. godine. Na osnivačkoj skupštini donesen je Statut Udruge i izabrani su Izvršni odbor i Nadzorni odbor Udruge.

Izvršni odbor broji 5 članova: Milan Stilinović - predsjednik, Antun Kovačević - zamjenik predsjednika, Marija Herceg - tajnik, Ivan Sitta - član i Stjepan Valentić - član.

Nadzorni odbor broji tri člana: Miroslav Švarc, Slavko Grbašić i Ivo Šajfar.

Udruga umirovljenika općine Hercegovac registrirana je 17. srpnja 2009. godine pod registarskim brojem 07001141 i upisana u registar udruga Republike Hrvatske. Aktivnim redovitim sastajanjem i radom članovi su započeli 1. siječnja 2010. godine. U članstvo Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije primljena je 13. svibnja 2010., a u Maticu umirovljenika Hrvatske 8. prosinca 2010. godine.

Udruga broji 120 članova sa područja Općine Hercegovac, iz mjesta Hercegovac, Palešnik, Ladislav, Velika Trnava i Klokočevac. (Do 2009. godine svi zainteresirani umirovljenici s navedenog područja bili su članovi Udruge umirovljenika Garešnica.) Cilj rada Udruge umirovljenika Hercegovac je humanitarni i rekreacijski i nastoji se realizirati tijekom cijele godine, a prema financijskim mogućnostima. Udruga djeluje sukladno Statutu, a posebno aktivno bavi se organiziranjem i odlascima na izlete i putovanja. Iako su izleti uglavnom zabavno-rekreativni, programski su osmišljeni da bi se članovi Udruge upoznali s kulturnim i povijesnim znamenitostima naše domovine. Osim toga, organiziraju se druženja međusobno i s drugim udrugama i ostale aktivnosti kulturno-zabavnog sadržaja. Do sada su upriličena tri druženja s udrugama Garešnica, Velika Pisanica i Veliki Grđevac.

Udruga umirovljenika općine Hercegovac održava suradnju s udrugama umirovljenika u svom okružju, sudjeluje na susretima umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije i uspješno surađuje s drugim udrugama, društvima i organizacijama u mjestu i šire. Zahvaljujući razumijevanju i financijskoj pomoći Općine Hercegovac stvoreni su uvjeti za djelatnost Udruge. Općina Hercegovac ustupila je na korištenje Udruzi prostor i time omogućila rad i redovito tjedno sastajanje umirovljenika.

Od svog osnutka do danas Udruga umirovljenika općine Hercegovac organizirala je brojne izlete:

2009. godine

  • Barch
  • Topusko
  • Osijek - Bizovačke toplice

 

2010. godine

  • Kumrovec - Tuheljske toplice
  • Marija Bistrica - Gornja Stubica - Stubičke toplice
  • Topusko
  • Vukovar - Ilok

 

2011. godine

  • Čakovec - Gornja Dubrava
  • Topusko
  • Barch

 

9. listopada 2010. godine, povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske organiziran je izlet u Grad Heroj - Vukovar i u Ilok. Predstavnici Udruge umirovljenika Općine Hercegovac položili su vijenac i zapali svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

aaa.jpg aaa.jpg aaa.jpg
aaa.jpg aaa.jpg aaa.jpg

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld