ŠRD "Šaran" Ilovski Klokočevac - Hercegovac PDF Ispis E-mail

Društvo je osnovano 17. travnja 1962. god. na starom toku rijeke Ilove koji je poslužio kao ribnjak. Na betonskoj konstrukciji starog mlina napravljena je koliba koja je tamo još i danas. Ribnjak je veličine 1 ha, a obalni dio sačinjava livada i visoko raslinje vrbe. Prirodni ambijent već godinama privlači mnoge zaljubljenike u ribolov i prirodu.

Kroz 50 godina djelovanja društva izmjenjivali su se mnogi članovi, a društvom trenutno predsjedava gospodin Ivan Cjetojević, koji je u društvu neprekidno od njegovog osnutka. Dopredsjednik društva je Zoran Kramarić, Dejan Kovač je tajnik, a blagajnik je Željko Klešćik. Ostali članovi Upravnog odbora su: Ivan Pohorski, Dubravko Berić, Mario Novaković, Vlado Petreković i Karlo Koči. Nadzorni odbor sačinjavaju; Đuro Kalenik - predsjednik, Mladen Plavšić - član, Dario Kramarić - član.

Društvo tokom godine ribnjak poribljava sa šaranom, amurom, smuđem, somom i babuškom. U ne tako davnoj prošlosti ŠRD "Šaran" bilo je domaćin, a njegovi članovi natjecatelji na mnogim natjecanjima u lovu ribe na plovak u svim kategorijama ribolovaca. No zbog velikih troškova i nedostatka sponzora za taj oblik ribolova natjecateljske ekipe više nema, a jednako tako niti natjecanja u ribolovu na plovak u organizaciji društva. Za vrijeme natjecanja seniori su u dva kola osvajali vodeća mjesta i nalazili se na prvom mjestu Županijske ribolovne lige, no uslijedio je prekid zbog nedostatka sredstava 2002. godine. Kadeti su u Županijskoj ligi osvojili visoko četvrto mjesto 2002. godine sa osvojenim ekipnim prvim mjestom na natjecanju u Garešnici. Osvajali su pojedinačno prva, druga i treća mjesta. Odlično su prezentirali društvo na Državnom sletu kadeta u Garešnici, no 2003. u potpunosti prestaju s natjecateljskim aktivnostima.

ŠRD "Šaran" trenutno broji 35 članova u kategoriji seniora, 2 seniorke, 5 juniora i 12 kadeta. Društvo djeluje u Zajednici športskih ribolovnih udruga grada garešnice, koje ga ujedno predstavlja kao takvo u županiji i državi.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld