Općina Hercegovac
USPJEŠNO ODRŽANA MAJEVA SVEČANOST PDF Ispis E-mail
Utorak, 29 Svibanj 2012 12:58

Read moreU organizaciji Češke besede Hercegovac protekle nedjelje još je jednom uspješno održana Majeva svečanost. Od dopodnevnih sati kroz mjesto je išla povorka limene glazbe pozivajući djevojke na zabavu. Nakon toga ja na Trgu kralja Zvonimira održan prigodni program na kojemu je uz limenu glazbu domaće Češke besede nastupila i plesna skupina Češke besede iz Velikih i Malih Zdenaca, te limena glazba i pjevački zbor Češke besede Međurić. Gosti su se nakon programa zaputili u Hrvatski seljački dom gdje je bila organizirana zajednička večera, a nakon toga i u Češki dom na Majevu zabavu. Veselje je trajalo do ranih jutarnjih sati...

Više...
 
NOVA RASVJETA PDF Ispis E-mail
Utorak, 29 Svibanj 2012 12:38

Prošlog tjedna Hercegovac je dobio novu rasvjetu. Stupovi su postavljeni uz pločnik kroz čitav centar mjesta, od škole pa sve do benzinske postaje. Rasvjeta još ne svijetli, a plan je osvijetljenje centra čitavu noć neovisno o glavnoj uličnoj rasvjeti.

 
MAJEVA SVEČANOST PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 24 Svibanj 2012 11:11

Češka beseda Hercegovac ove nedjelje organizira tradicionalnu Majevu svečanost, stari češki običaj koji se u Hercegovcu održava već godinama. Stabla "majeva" postavljaju se ispred kuća mladih djevojaka, te ih se poziva na zabavu. Povorka s limenom glazbom prolazit će kroz Hercegovac od dopodneva do kasnih popodnevnih sati. Navečer, s početkom u 19.30 sati, na Trgu kralja Zvonimira održat će se prigodni program na kojem će nastupiti nekoliko čeških beseda iz okolice. U slučaju lošeg vremena program će se održati u Češkom domu gdje će biti i poznata Majeva zabava. Češka beseda Hercegovac poziva Vas da im se priključite i svojim dolaskom počastite ovu zaista jedinstvenu svečanost.

 
NASTAVAK UREĐENJA HERCEGOVCA PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Svibanj 2012 12:23

Read moreNakon asfaltiranja parkirališta kod crkve i triju ulica, nastavljeno je s radom na uređenju Hercegovca. Tako je uređen okoliš oko Vatrogasnog doma, asfaltirana su parkilarišta, te prilazi garažama DVD-a Hercegovac. S asfaltiranjem se nastavilo u parku gdje su napravljene nove staze, te kod igrališta gdje je asfaltiran parking. Prošli tjedan postavljene su nove klupe uz pločnik od Vatrogasnog doma do pekare. Sada slijedi postavljanje kandelabera koji će obasjavati novi pločnik u središtu Hercegovca.

Više...
 
NOVOSTI NA STRANICI PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Svibanj 2012 11:28

Na Internet stranici općine od sada su dostupne nove informacije kojima se može pristupiti u svakom trenutku:

Također, objavljene su i neke prijašnje odluke Općinskog vijeća koje se nalaze pod izborničkom stavkom Oglasna ploča:

pdf buttonOdluka o određivanju službenika za informiranje

pdf buttonOdluka o ustrojavanju Kataloga informacija Općine Hercegovac

pdf buttonIzvješće uredu za javnu nabavu

 
PREASFALTIRANE ULICE I NOVI PARKING PDF Ispis E-mail
Srijeda, 02 Svibanj 2012 13:05

Nedavno je na radost svih stanovnika Hercegovca i cjelokupne općine završen veliki projekt Betterment, te je tako općinsko središte dobilo novi moderniji izgled. Uz ovaj projekt napravljeni su i neki dodatni radovi. Tako su preasfaltirane tri ulice u središtu Hercegovca i to: Ulica hrvatskih branitelja u duljini od 612 m, Ulica Stjepana Radića 335 m, te Ulica Dragana Fuksa 300 m. Napravljen je i novi parking kod crkve sv. Stjepana Kralja, te je na taj način svima olakšano pohođenje nedjeljnih misa i svih drugih vjerskih događanja u našoj župnoj crkvi.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld